Lighthouse

Tankte inelda med en trevlig handelse, Jonas visade precis prov pa sin manlighet nar han bad receptionisten doda en kackerlacka at honom. Hur som helst. Det var ju ett tag sen vi uppdaterade nu. Vi har som sagt varit i Malaysia dar vi spenderade nagra dagar i KL och hade som plan att besoka nagra omtalade oar men pga daligt vader och maneter i havet reste vi vidare till Kambodja istallet. (och nej vi fojler inte varan resplan for femore, vi vet) hur som hur sa ar vi i skrivandes stund i Phnom phen och har spenderat tre dagar har hitintills. Eftersom jag har varit febrig sa har vi mest tagit det lugnt, men idag nar jag var pa fotter igen bestamde vi oss for att gora nagoting for barnen har i Kambodja eftersom man ser valdigt mycket fattigdom har sa kanns det mer an ratt att forsoka bidra med nagot. Sa vi tog oss till Lighthouse orphanage har i Phnom Phen. Lighthouse ar ett barnhem som for tillfallet tar hand om omkring 100barn som hittats pa gatan eller blivit overlamnade av foraldrar som inte har mojlighet att ta hand om dom. Med oss hade vi fornodenheter som ris, tval, tandkram, pennor och aven lite leksaker. Vi valkomnades oppna armar och det drojde inte lange innan vi gick hand i hand med barnen. Barnen ar helt fantastiska, trots deras situation sa ser man deras hopp och lycka. Larorikt att fa se med egna ogon. Barnen visade oss gladeligen runt pa barnhemmet, vi fick se deras sovsalar, klassrum, lekhorna och matplats. Det varmer i sjalen nar barnen berattar att dom har det bra dar och trivs. En flicka berattade att hon var sa glad att hon hade fatt komma till detta barnhemmet for har fick hon ordentligt med mat och aven chans att ga i skolan, saker som vi tar for givet. Vi blev dessutom bada forvanade over hur bra engelska dom redan kunde. Vilket vi tror ar ett bra redskap for deras del i framtiden. Det kandes bra att vi fick chansen att hjalpa till.

For er som skulle ha vagarna forbi: http://www.lighthouseorphans03.org/
Detta ar bara ett av manga barnhem. Helt klart nagot vi rekomenderar att besoka. Man ger sa lite och far sa mycket tillbaka.

Imorgon lamnar vi Phen on pehn och ror oss mot kusten och Shiankuville, dar vadret sags bli bra. Vi haller tummarna for det iallafall. Ha en trevlig dag och var radda om er.



Inhandlade 50kg ris.

Fullastad tuktuk.

Goa barn som garna ville klattra pa en.

smalter.

Fotbollsmatch i 34grader. Gjorde senare en ljusgra troja morkgra. Smakillarna var f.o grymma med bollen.





Sotnos!

Jonas favorit Toung, en lirare fran barnhemmet sprang efter tuktuken och vinkade av oss.


Kommentarer
Postat av: amanda thörn

Vilka söta barn !

Jag är stolt över er som tar ert ansvar som medmänniskor ;)



Ha det fortsatt bra Kram från mig

2011-04-05 @ 19:08:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0